Форум България-Корея 2017

07.06.2017

 

В Софийския университет "Св. Климент Охридски" се проведе форумът България-Корея 2017 под надслов : "Споделяне на добро управление за устойчиво развитие". Събитието, което е съвместна инициатива на СУ и на Посолството на Република Корея в България, постави началото на тазгодишния форум, който ще се проведе в общо три града в България - освен в София (6 юни), градове домакини ще бъдат и Бургас на 8 юни и Варна на 9 юни.

 

Откриващи приветствия бяха отправени от заместник-ректора на СУ, проф. Мария Стойчева, от посланика на Република Корея, Н.Пр. Шин Бу-нам, както и от проф. Тодор Танев. Форумът започна със знаково събитие - подписването на меморандум за сътрудничество между СУ "Св. Климент Охридски" и Университета за чуждестранни изследвания "Ханкук" на Република Корея, като основна цел е създаването на съвместна магистърска програма между двата университета.

 

Новата конферентна зала на Алма матер събра на едно място плеяда от учени и университетски преподаватели от България и от Южна Корея, които говориха за примера и ролята на доброто лидерство и управление в развитието на Република Корея. Те споделиха опита, довел до икономическото благоденствие на страната и очертаха модели на сътрудничество в сферата на образованието, културата и бизнеса. Всички участници се обединиха около становището, че добро управление, икономическо развитие и устойчивост се постигат само и единствено благодарение на добро и качествено образование. Като основни акценти бяха изведени, също така, корейската стратегия за дигитална трансформация на икономиката, както и ролята на науката и технологичните иновации в икономическото развитие, през призмата на корейския опит.

 

Освен участници от академичните среди, на събитието присъстваха и представители на бизнеса, на местната и регионалната власт, на работодателските и синдикалните организации. Главният секретар на Търговско-индустриалната камара България-Корея др. Джеймс Канг и изпълнителният директор Георги Стоев също бяха сред участниците на форума, който постави началото на своеобразнa нова линия за задълбочаването на образователното, икономическото и културното сътрудничество между двете страни, в което бизнесът също играе основна роля.

 

 

Please reload

Postal address:

Adriana Budevska Street, 17

Sofia 1463, Bulgaria

T. +359 (0) 2 903 34 37

info(at)ccibulgariakorea.org

© Chamber of Commerce and Industry Bulgaria-Korea

2014-2019. All Rights Reserved.

한국

България

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now