Посещение на премиера на Република Корея в България (24-26 октомври 2017 г.)

27.10.2017

Премиерът на Република Корея Ли Нак-йон бе на тридневно официално посещение в България между 24 и 26 октомври 2017 г., заедно с придружаваща го правителствена и бизнес делегация. По време на посещението си у нас, премиерът Ли Нак-йон се срещна с министър-председателя Бойко Борисов, както и с президента Румен Радев.

 

Сред обсъдените теми по време на разговорите между двамата премиери бяха внедряването на корейски технологии у нас, производството на електромобили и кибер автомобили, както и съвместните инициативи в енергетиката, информационните технологии и индустриалните технологии. Двамата премиери обсъдиха възможността за създаване на съвместно автомобилно производство от ново поколение в България, като открои благоприятната инвестиционна среда, от която биха могли да се възползват инвеститорите. Сред членовете на делегацията бяха и директорите на корейските икономически гиганти Хюндай и Самсунг, които също обмислят мащабен общ икономически проект.

 

В рамките на визитата, на официална церемония в шоурума на Хюндай в София бе представена и новосъздадена Българо-корейска бизнес камара като съвет при Българска търговско-промишлена палата (БТПП). Инициативата обединява усилията на български и корейски компании с дългогодишен опит в двустранните отношения и получи подкрепата на премиерите на Република България и на Република Корея.

 

Търговско-индустриална камара България-Корея („ТИК България-Корея“) приветства това общо начинание и като инициатор на двустранния бизнес обмен през последните години, ще участва активно в тази инициатива, с която както инвестициите и стокообменът - възлизащ към момента на малко над 200 милиона щатски долара – така и деловите контакти, съвместните партньорства и пазарните ниши на национално и европейско ниво да бъдат чувствително повишени.

 

 

Please reload

Postal address:

Adriana Budevska Street, 17

Sofia 1463, Bulgaria

T. +359 (0) 2 903 34 37

info(at)ccibulgariakorea.org

© Chamber of Commerce and Industry Bulgaria-Korea

2014-2019. All Rights Reserved.

한국

България

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now